O ITANI

Zovem se Itana. Ji đingom se bavim niz godina. Tijekom tog vremena otkrila sam i još uvijek otkrivam tajne skrivene u ovome drevnom sustavu. Jer kako je to govorio Konfucije i cijeli jedan život nije dostatan za potpuno upoznavanje svega što Ji đing jest. Danas mogu reći da sam unaprijedila sebe kao osobu zahvaljujući radu s Ji đingom. Otkrila sam mnoge svoje mane ali i vrline. Pred mojim su se očima ukazale mnoge istine o meni i svijetu koji me okružuje. Stoga mogu reći da mi je Ji đing učinio život smislenijim i ispunjenijim. Počela sam kao i svi drugi tragajući za odgovorima o tome što će se dogoditi no s vremenom sam razumijevala da su svi događaji generirani iznutra i da je pravi pokretač događaja u meni. Radeći sa sustavom shvatila sam svu istinitost učenja o kolanju energije te stoga strogo pazim da sve što činim bude ispravno i u skladu s pet osnovnih vrlina. Svako skretanje s tog puta smatram neodgovornim i opasnim. 

Sve su mi te spoznaje ukazale i istinu o sinkronicitetu, sposobnosti stvari da se okupljaju po sličnosti i privlačnosti kao da ih privlači neki nevidljivi magnet. Ovaj nevidljivi magnet potka je u kojoj je smješten i ovaj naš veliki sustav interneta. Upravo je stoga mogućnost korištenja Internet mreže u svrhu komuniciranja i prenošenja odgovora, kao i «slučajno» generiranje heksagrama postalo prihvatljiv način korištenja ovoga sustava. 
Sva svoja iskustva rado dijelim s drugima te rado pomažem ljudima tumačiti odgovore koje im je ovaj sustav dao, djelujući pritom kao prevoditelj iz jezika arhetipskih slika u svakodnevni govor kakav mi poznajemo.
Besplatni downoload knjige